7 naključnih o hujšanju

Saj ne vem, ali mi je všeč številka 7, ali tole razkrivanje dejstev, ali pa morda način odkrivanja novih blogerjev, ali pa je enostavno krivo vreme ….vsekakor jaz bom tudi na tej strani razkrila svojih 7, tokrat povezanih s hujšanjem.
Res je, nihče ni pofočkal ravno TE moje strani, sem pa bila vseeno pofočkana kar 3x in ker baje pravila pravijo tako, da moraš vsakič reagirati, (tako sem prebrala pri Tjaši) bom svoj drugi paket sedmic priredila shujševalno športnim dejstvom.

Prva, ki sem jo zasledila pisati o tem je bila Sunshine, ki jo je “namočila” Alcessa in to slabe 3 tedne nazaj. Zadeva je potem sunkovito zakrožila po spletu in obredla res skoraj vse, ki jih berem. Sedaj bo najbrž res kmalu dočakala svoje zadnje vzdihljaje in morda je čas, da jo kdo ponese preko meje in k nam ponese kakšno drugo. Morda 5 največjih kiksov, ki smo jih naredili v življenju.
Včeraj sem npr. na blogu Grega, ki se na žalost ne pusti komentirat ali linkat direktno na post, prebrala lep opis bloga: “Blog ni nič drugega kot online verzija naših osnovnošolskih leksikonov”. A smo temu rekli leksikon? No, kar koli že, to je res pravi opis za teh 7 veličastnih. Dajmo še naj hrano, pa naj musko, pa naj tipe, pa šport …!!!

Torej na mojem vsemogočevsebovanemblogu sem tistih svojih 7 posvetila tisti, ki me je prva pofočkala. Čudno, prav tako tako kot Val, je tudi mene izbrala Dr.Filomena, ki je tudi jaz pred tem pravzaprav nisem poznala. In ta isti dan me v isti šmorn vtakne še Proserpina. In to tik pred dopustom. 🙂
Proserpina, evo teh 7 je zate: 🙂

1. Rodila sem se sicer kot bolj močno dete …vsaj mislim, da je bilo tako …ampak takoj po rojstvu me je začelo pestiti kup težav od angin do tega, da me mama ni dojila, do moje neješčosti in pri nekaj mesecih me je mama iz obupa odnesla celo k nekemu mazaču, ki je shirano dete končno pozdravil. Od tistega dne so me domači filali s hrano od spredaj in zadaj, vzporedno s tem pa me pitali z nekim sirupom za spodbujanje apetita. Halo?! Sirup očitno učinkuje še danes 🙂

2. Od tistih prvih shiranih mesecev, ne pomnim več niti trenutka shiranega obdobja. Tako kot sedaj Jaka, sem tudi jaz dokaj visoke in močne konstitucije. V rani mladosti sem se ukvarjala z atletiko (nikoli dovolj vztrajno za dosego kakšnih rezultatov), zato se mi takrat ravno kakšne maščobne blazinice niso nabirale, vendar pa vseeno, kot posledica zelo učinkovitega sirupa iz točke 1. 🙂 in moje v zibelko dane mi konstitucije, nisem nikoli dosegala svojih lepotnih idealov ….npr. koščene lepote z največ kakšnih 55 kg 😦

3. Za razliko od mnogih današnjih dečv mi je moja C/D (odvisno od kilažnega nivoja 🙂 ) košarica vedno presedala in najedala. Želela sem si takšnih majhnih, majcenih, ki pri plesu ali teku ne opletajo vse naokrog 🙂 ….. in ob ponudbi takratnih socialističnih modrcev, omogočajo nošenje tudi takšnih poletnih majic brez hrbta.

4. Mislim, da ni pogojev, da me kdajkoli obsede bulimija. Od nekdaj imam zavoro pri bruhanju in četudi mi je svetovno slabo, sedim pred školjko, jo objemam in se smilim sama sebi, medtem ko vsi okrog mene težijo naj si že potisnem tisti prst v usta, to meni kratko malo ne gre. Da ne bo nesporazuma, od pijače mi ni bilo nikoli slabo, saj me alkohol res ne prevzame, sem pa preživela kar nekaj dobrih mesecev svoje zgodnje nosečnosti ob naši domači wc školjki. Jap, doma sem bila …. na rizični, ker smo se pred tem itak celo večnost trudili za zanositev in potem, ko mi je to v 30-em letu starosti končno uspelo, sem v drugem mesecu nosečnosti začela krvaveti. Tako so me zaprli med domače stene, kar me je po eni strani popolnoma zafrustriralo, po drugi pa mi je odleglo, saj službene školjke res nisem mogla objemati po dve uri skupaj.
Ko sem po prvih treh mesecih odšla na kontrolni pregled in ginekologinji razložila, da mi je slabo od jutra do sutra, in na vprašanje, koliko sem shujšala od bruhanja, odgovorila, da sem pravzaprav … khm ….. pridelala nekaj kilogramov, saj nisem bruhala niti enkrat, je ta zamahnila z roko, češ give me a break, le kje ti potem vidiš težavo.
Do konca nosečnosti sem pridelala 23kg in še sreča, da je Jaka pohitel za 2 tedna, saj bi v teh dneh sigurno pokasirala še najmanj 5 kg 🙂

5. Šport? Nekoč tek, potem sem seveda zapadla v evforijo tistega časa in preizkusila vse aerobne vaje po napotkih Jane Fonda, pa se spet vrnila k rekreativnemu teku, potem je prišlo obdobje fitnesa, seveda sem poskusila tudi s pilatesom …pa spining.
Med počitnicami pa seveda vsakoletno smučanje, ki ga imam zelo rada. Veliko manj pa mi je ljub mraz in pri mojem EMŠU ta prihaja vse bolj do veljave in “mama” velikokrat raje kar obsedi v apartmaju namesto, da se muči, zmrzuje in vijuga med padajočimi snežinkami. 😦
Tenis? No, ja …..sem se ga nekako naučila tik pred porodom, potem pa 8 mesecev preležala in nanj pozabila. Danes moja dva moška nimata potrpljenja za moje mahanje po zraku in “mama” ostaja le še gledalec.
Plavanja ne maram, oz. nasploh ne maram vodnih športov. To je najbrž zaradi strahu pred vodo, ki ga je očitno “pojerbal” tudi Jaka. No, on se sedaj vsaj varno počuti na bazenih, jaz pa teh ne maram. … Torej poleti je moj šport bolj vezan na notranja, klimatizirana območja.

6. Rada se ukvarjam s športom, po drugi strani pa kot tipična tehtnica zapadem v neko melanholijo (no, morda se ji reče celo depresija), ko me še tako lep in postaven trener ne spravi v nobeno miganje, zato takrat buljim v televizijo, berem kakšen šund in se bašem s piškoti. Rezultati so hitro vidni. Tako na oblačilih, kot tudi na skali tehtnice.

7. Diete; sprobala vse živo. Zakaj toliko? Zato, ker me dolgočasje ubija in ko enkrat nekaj osvojim, mi to ni več zanimivo. Torej, ko obvladam Montignaca in mi z njim uspe res čudovito shujšati in težo celo nekaj časa obdržim ….potem pride do točke 5 ….. nakar pride trenutek soočenja z resnico. Pa trdni sklepi, potem pa trda disciplina. Res se držim vseh zastavljenih korakov in sem do sebe več kot stroga, vendar pa mora biti vsak pristop popolnoma nov in meni zanimiv.

Baje nekateri ne najdejo več 7 novih blogerjev, neki drugi pa ne verjamejo, da jih res, …..res,….. res čaka 7 let muk, uvenelih rož, mimovozečih voznikov, ki jih bodo zalili z vodo od glave do pet, prodajalcev sadja, ki jim bodo vedno na dno vrečke postavili najbolj gnilo breskev, zmrznjenih računalnikov, zapoznelih obrtnikov, in zato tole verigo prekinejo. Pfej, pfuj, ta nesreča se bo vsaj deloma prenesla name, če so med temi tisti, ki sem jih pofočkala jaz.
No, jaz ne bom tak partibrejker.
Evo novih sedem:
Moj tamal s svojim športnim nakladanjem 🙂
Usperna
Ciril Jazbec
DrMagnum
Nora
Safet
Trin

Priznam, da sem teh 7 res težko našla in da v tretje ne bo šlo več. Ja, jaz že lahko napišem še 3 x po 7 novih dejstev zame, ne morem pa več najti nobenega blogerja, ki še ni bil v zosu. Tako, da Shees, tebi po čez nekaj dni izpolnjen le del naloge 🙂

20 responses to “7 naključnih o hujšanju

 1. Nč t´ne rata, pa kr blog o hujšajnu pišš! Tud jest sm učash probala še in še dijet, pa so ble bl tko in tko.

  Je pa moj desc en fenomen. Nikol se ni bavu s kkšnm športam al pa fitnesam. Prav de je to za ta nore babe. Je pa u zadnh 15 leth dal skoz že use kile od 72 do 115. Kr tko, sam s prehrano.

  Pred 15 leti je mov 72 kil, pa ne od zmeri, jh je prdobu pol, k je kt en mlad mev skori 100 kil. Nikol nč teluvadu. Sam enkat je jedu do onemoglost, drugč pa je štel kalorije. Prav, de je ohka u pol leta shujšov, al pa se zredu, za 10 kilc.po 10 kil. Kdr je biv pr svoj ta pru bab, se je zredu, če je pa kkšno mim dobu, je pa shujšov. Sam zarad videza. Pol je pa hotu bit ušeč še ta treti, je pa zgubu še 8 kil in se je tko držu ene 10 let. Je pa tisth 10 let jedu sam na žaru in guveje zrezke, pečene na teflonu. Pa pu ta velko skledo suvate zvečer. Tud jajca je peku na oko na vod.
  Pa nobenga kruha, od pjače pa sam pu 2-3 litre donata.

  Pol ga je pa negova ta druga na čevl dava in se je tko sekiru, de je začel pit pir, jest kikiriki in čokolado, in se je u enem letu zredu za 30 kil. Pa še to ni blo dost. z nav let al pa za kkšn rojstn dan je pužru za 5 ludi odojka, pa še po 10 pirov in dva litra sladuleda. Na konc je mov pa 115 kil. Aja, medtem mu je umrva žena, šov je u penzjon, pa še zapiv se je. Kalorije!

  Pol je pa srečov mene, k sm glih hujšava po metod maščobnh točk. Pa se mi je prdružu, štela sva točke in hodila na use mugoče Šmarne gore, Orle, Sv.Primoža pa pu nartamn 15 kilumetrov pu ravnm, pa plavala usaj 3 kilometre na dan. On se je je kmav naveliču štet, pa je dijeto useku kr pu svoje. (Sm jo že opisava u enem drugem kumentarju). Jest sm zgubiva ene 7 kil, on pa kr 25! U slabm 1 letu!

  Morm pa dudatn puvedat, de se on pužvižga na usa pravila zdravga živlejna. Zjutri ne je nč, pol pa ukrog dvanajsth en ugromn kusiv, k je pa zmeri čist brz maščobe, sladko se mu pa gravža. Najraj ma grenke stvari kot pir (ohka brezalkoholn, pa kufe brz cukra, pije pa jabučn šorli, k ga hod u Austrijo kupvat. So ga včas delal u Sloveniji, pa je Union skor skrahiru, ker Sluvenci hočjo pit sam egzotik i9n pudobne blazno sladke svinarije, pa čokoladn sladoled. Moj je sam tacga, k te kr u rit stisne.Tok je kisu.

  No in takšn kusiv je njegov EDINI obrok. Mugoče zvečet puje mjčkn sira. Kruh mu pa zmeri splesn.

  Usak dan se zvaga. Če vid, de je prejšn dan pujedu mal preveč makaronov al pa krumpirja, useka en dan svojo zadevo, kuhano u pari, pa gre prec za dve kile dol.

  Prav, de bi z lahkoto, brez usakega športiranja, spet shujšov na 75 kil. Sam prav, de su mu tkrat babe rekle, de jh žul. Mislm, de so mele kr prov. Men je najbl ušeč pr 90 kilah, mugoče zato, kr pol tud jest ob nem zgledam čist fejst.

 2. Usperna, vse je relativno. A mi je uspelo ali mi ni uspelo? Pa po mojem lahko rečem, da mi je delno le uspelo, saj pri 42 letih, 173cm, 75kg ni teža za katero bi se človek ravno ob tla metal od sekirancije 🙂
  Vitka, kot manekenke pa najbrž res ne bom nikoli. Sicer pa je tudi moj mož koščen in do tja je prišel z kakšnih 20kg minusa, ki jih je dosegel z disciplino. Njegov motiv je bil močnejši, kot moj, saj je način življenja spremenil iz zdravstvenih razlogov.
  Sicer pa po najinem sinu oba z možem ugotavljava, da ima pri vsem tem tudi nekaj opraviti konstitucija telesa. Naš tamal je športen,visok fant, vendar težko rečeš, da je suh, saj ima noge močne in čvrste in pri enajstih močnejše, kot njegov odrasli oče. Takšna sem tudi jaz in očitno si želim nečesa, kar ne obstaja.
  Oja, sem pa tudi jaz že dosegala težo, ki me je zelo zadovoljevala ….brez kakšnih mahedrajočih oblog …..od tam sem želela še kakšnih 5kg manj pa nikoli ni šlo.
  Vedno pravim, da kaj vem kakšna bi bila, če se ne bi stalno s tem obremenjevala. Morda pa bi jih danes imela 200 🙂

 3. Oh, kakšne probleme maš. Pa še vesolen svet morš obremenjevat s svojm blogam. A je to sploh kkšen užitek od živlejna, če se morš obremenjevat s kilam.

  Moj se nč ne obremenuje. Je enostavn flegma. Pa mu rata, tud če ga kkšn dan fajn puserje. Tko kt krven pritisk. Učas uzame tablete, učas pa ne. Pol pa, preden gre h dohtarc pu nove, si pritisk zmer in ugotovi, de je čist u redu.

  Jest sicer mav paničarm, nemu se pa jebe! Veš, kok je negova dohtarca jezna, k ga pošle u laboratori, pa je vse od cukra do holesterina OK. Njo skor kap, k mu reče: porkaduš, tko ste neudgovorn, pa vm nč noče bit!

 4. Ej, usperna dialekt ok, ampak takšen besednjak se pa za prfoksa ne spodobi.

 5. Zanimiv je problem, da ne moreš bruhat. Jaz tega problema nimam, preprosto grem na dnevnik od MC ali Košaka …

  Glede Gregove izjave, da “blog” ni nič drugega kot online verzija naših osnovnošolskih leksikonov, pa tole: “blog” je še vse kaj drugega kot “online verzija” osnovnošolskih leksikonov, predvsem je pa dnevnik. Žal pa je Gregov “blog” precej ubog, saj ni odprt za komentarje.

 6. A ne?! To mene pri Gregovem tudi moti. Iz tega razloga tudi redko zaidem tja. Se pa absolutno strinjam s tabo, da je blog še vse kaj več …in mislim da Greg ni s tem mislil, da je Blog “only” …ampak da je Blog ” just as” ….. tudi sama pogosto uporabljam podobno skopo terminologijo za več različnih pomenov, tako da takšne tekste lažje po blondinsko razumem 😉

 7. Aja, Ervinator …še to okrog bruhanja. Saj meni gre tudi pri marsičemu na bruhanje …čeprav moram priznati, da MC in Košaka niti ne štejem v to skupino ….ampak to, da ti rata slabo, še vedno ne pomeni, da gre tudi ven iz tebe 😉

 8. No, Grega je napisal (če si pravilno citirala), da “blog ni nič drugega kot …” Jaz pa pravim, da je še vse kaj drugega! Ampak predvsem je dnevnik. Tega on in še kdo pač ne razume, saj ob besedi dnevnik pomisli samo na osebni dnevnik, in zato nasprotuje tudi slovenski ustreznici besede “blog”.

 9. Citirala sem čisto pravilno, saj sem stavek kar “copy/paste” :), je pa vseeno vzet iz konteksta in zato še vedno mislim, da je Grega mislil drugače …kajti v nadaljevanju je razlagal, kaj smo v takšne leksikone pisali. No, on je po mojem mlajši od mene in najbrž so oni v te zvezke pisali kaj več, kot mi, mi smo pa res samo z eno besedo odgovarjali na vprašanje kot je Tvoj najljubši band: ABBA 🙂
  To ednevnik res ni in je veliko, veliko več.
  Sicer pa se tudi e-dnevniki med seboj razlikujejo. Moj je nabrž bolj približan tem leksikonom, saj velikokrat pišem bolj osebna razmišljanja in mnenja, nekateri pa zapišete tudi kaj bolj objektivnega 🙂

 10. No, potem se je pa nekonsistentno izrazil. Nič novega …

  In zakaj naj bi bilo to veliko več od e-dnevnika? Zakaj e-dnevnik razumeš ožje (preozko)?

 11. Ne, ne, …tukaj bi pa jaz morala postaviti vejico in izpustiti “in”.
  To (mislim leksikon) e-dnevnik ni, je (e-dnevnik) veliko, veliko več.
  Torej mislim, da je e-dnevnik več, kot leksikon. 🙂

 12. Ok, jaz bi rekel, da je osnovnošolski e-leksikon le ena od možnosti e-dnevnika. Če komu paše osnovnošolsko-leksikografske objavljati v svojem dnevniku, naj pač jih. 😉

  Ok, če gremo nazak k tvojim 7edmim. 😉 Pri tehtnicah ne razumem, zakaj vam/jim je včasih tako zelo dolgčas, kadar kakšna stvar v okolici preneha brzeti. 🙂

 13. Kako to misliš? A smo vse iste? Tudi jaz ne razumem tega Ervinator, tudi jaz ne 😉

 14. V tvojem primeru me je zbodlo, da si toliko diet sprobala zato, ker da te dolgočasje ubija in ko enkrat nekaj osvojiš, ti to ni več zanimivo. Ne razumem, kako lahko ob dieti pomisliš na dolgčas? V takšni formulaciji prepoznam eno od lastnosti tistih tehtnic, katere že (od prej) poznam. 😉

 15. Kaj pa ti pomisliš ob dieti? Pa ne boš rekel, da je dieta zanimiva? Sicer pa še dobro, da so tisti smile-iti pripeti na koncu teh komentarjev, tako da sklepam, da tele tvoje tehtnice niso imele to lastnost razvito v ekstremno slabo smer 😉
  No, pri kakšnih zadevah znamo tudi vztrajati. Služba, partner …. očitno, ko dobimo pravo stvar, se je le držimo 😉

 16. Jaz ob dieti pomislim na zdravje – in to mi je zelo zanimivo … 😉

 17. Huh, telih 7 dejstev s posebnim posvetilom sem pa kar mirno izignorirala. 🙂

  Blog o hujšanju vedno preberem bolj površno, ker se moja slaba vest z vsako besedo vztrajno potencira. 🙂
  Ampak bom v bodoče bolj vestno brala (in seveda upoštevala napotke) … 😉

 18. Pina, ne moreš si misliti, kako je s slabo vestjo šele avtorju tega bloga 🙂
  Se včasih že zalotim, da bi nehala pisati tole stran …..pa potem vseeno vztrajam, saj looserji so le tisti, ki odnehajo in ne tisti, ki še niso dosegli svojih zastavljenih ciljev.
  Pa še nekaj: nobenih napotkov ne dajem …vse so le moje izkušnje in razmišljanja. Če kdo kaj pametnega zase potegne, toliko bolje in včasih se da iz napak več naučiti, kot iz speha 🙂

 19. Pingback: Je kaj takšnega v zraku?! « Hujšanje s Sašo

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s