Tole je en sam “jamr”

Tale moj blog je en sam “jamr”.
Marca 2007 sem začela s pisanjem svojega osnovnega bloga. Itak sem mislila, da bo to en in edini in večni in da mi bo idej za pisanje zmanjkovalo.
Pisanja sem se lotila kot popoln laik. O blogih nisem vedela ničesar, jih nisem niti prebirala, razen enega samega od prijatelja Žige, ki ga je začel pisati kakšen mesec pred mano. Tako tistega dne na začetku marca sploh nisem vedela, kaj naj se na blog piše in predvsem nisem vedela, kako so lahko stvari na blogu postavljene in strukturirane.

Kmalu po prvih korakih pisanja in hkratnega učenja, sem doumela da mojo osnovno spletno stran berejo le moji bližnji prijatelji in nekaj naključnih ljudi, ki so slučajno “googlali” kakšnega Gerčarja in padli na mojo stran. Moje strani pač ni bilo v nobenem seznamu e-dnevnikov.
Poleg tega se mi je zazdelo, da bi lahko vsak dan pisala kaj o hujšanju, težavah in razmišljanjih povezanimi s tem, tega pa na svoj osnovni blog nekako nisem znala spraviti na logičen in pregleden način, ki ne bi izničil učinka ostalih prispevkov.
Logična posledica tega je bila odločitev, da odprem nov, drugačen e-dnevnik. In nastal je tale tukaj.

Prvotna ideja, ki me je vodila pri prvih zapisih in postavitvi strani je bila, da vztrajno beležim svoje vsakdanje tegobe povezane s hujšanjem, disciplino pri prehranjevanju in vzporednim miganjem.
Danes priznam, da od tega ni nič 😦 le en sam “jamr”.

Ob prvem zapisu je kazalec na tehtnici kazal nekaj okrog 73kg, občutek pa mi je vztrajno šepetal, da trend kilaže počasi raste. Ob številki 75, sem se zgražala nad samo sabo in postajala depresivna. Nekaj dni nazaj je številka pokazala že 76 in nekaj!!!!

Kaj naj pišem na blog ob takšnih trenutkih?! Naj zapišem, da se zavedam, da tonem v pogubo?!

Začaran krog! Jem, ker sem pod stresom in v stiski. Kaj me teži? Niti ne vem ….občutek nelagodnosti, žalosti, nedovršenosti … ponavadi brezvezne stvari. Uteho najdem v hrani. Zvečer, ko že vsi spijo, ko meni ni potrebno ničesar drugega, kot le še leči v posteljo, takrat me zagrabi ……preden odidem v spalnico, odprem še vrata hladilnika in pogledam, če je kaj užitnega. Le kaj bi lahko na hitro pojedla? Ne, mesa ne bom pekla in ta mi itak ne diši….hmm, če bi bil stročji fižol že kuhan bi morda pojedla celo to, vendar ni …. tam je ostanek stepene sladke smetane. Mmmmm! K temu paše še žlica Nutelle.
Zaprem hladilnik in se napotim v spalnico. Vendar ne, še enkrat se obrnem, zagrabim pest mandeljnov ter košček kruha. Pojem med potjo v kopalnico.
Že v postelji razmišljam, da sem ga spet polomila. Bom jutri pridna in disciplinirana!

7 responses to “Tole je en sam “jamr”

 1. Sprazni hladilnik in potem presna hrana. Pa glavo pokonci.

  A nisi prebrala, da je treba hoditi po svetu s pokoncno glavo, saj smo ljudje zametki bogov.

 2. Saša…zanimiv new look bloga…a to je posledica tega, da nisi zadovoljna z rezultati ali si si le zaželela spremembe? Kar se prehranjevanja tice…pa ce ti je kaj lazje, meni gre tudi bolj na gor kot pa na dol…evo zdaj sva ze dve, ki jamrava:) Drugace pa ce si pod stresom in si takrat lacna…evo, poklici me in greva na kavo pa se lahko meni spljuvas…zadnje case v glavnem nastopam v tej vlogi, ko samo poslušam…in baje mi gre kar ok…Sem pa zelo pozitivne volje ze kakih 14 dni, razen sedaj me malo skrbijo moje prve zaresne gubice:(

 3. Val;
  A da te kličem ob pol noči? 🙂
  Takrat me ponavadi popade lakota. In Val, tebe skrbijo gubice?!! Potem imam pa jaz itak razlog, da se sekiram in bašem s hrano!

  Žiga;
  kje naj bi jaz to brala? Pa a ne veš, da berem le kakšne limonade v italijanskem ali angleškem jeziku …bolj zato, da utrjujem znanje tujega jezika. In v takšnih knjigah nič ne piše o pokončni hoji.

 4. Aja, nov design? Pravzaprav sem ga spremenila, ker prav uživam v odkrivanju novih stvari in ravno sedaj se ukvarjam z razbiranjem in poskušanjem dojemanja ukazov, ki so v ozadju vsake takšne strani. In tako sem malce gledala kaj je na voljo in spremenila. Bolje, a ne?

 5. Maaaa je res zanimiv tale nov design…Kontrasti so super, mogoče le preveč dark za moj okus, a brez skrbi, se ga bom navadila:)

 6. Si vidla, Val, a?! Kaj vse naredim zate? 🙂

 7. Pingback: Občutek krivde » Saša Gerčar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s