90 dnevna ločevalna ima dobre recepte

90-dnevna.jpg

90 dnevna ločevalna dieta, torej že v imenu pove, da traja 3 mesece.

obljublja enostavna pravila, dokazane učinke (ne samo izguba telesne teže od 18 do 25 kilogramov, ampak celo zmanjšanje občutljivosti na vremenske spremembe) in tudi spremembo metabolizma, zaradi katere naj bi po dieti obdržali dosežene rezultate. Komentarji o tej dieti so različni, tukaj je eden od negativnih.
Sem preizkusila, seveda in moja izkušnja je pozitivna. V tej preprosti knjižici je dovolj nasvetov in receptov za pripravo hrane, ki ne redi, da mora uspeti ….če se le držimo tega. Jaz sem se držala le tretjino predpisanega časa. Malce zakomplicira življenje, kajti na programu imaš službeno potovanje v Ameriko, v dieti pa piše, da je na vrsti vodni dan, pa beljakovinski dan …. Si predstavljate 11 ur na letalu, ko ti v tem času itak ne dovolijo, da bi karkoli “prešvercal” s sabo z osebno prtljago? In potem ti dostavljajo le soljene arašide, kup gazirane pijače in seveda tista dva “plastična” obroka, kjer je edina užitna stvar kruh in sladica?
Takšnih izjem je bilo na stotine, zato sem popustila.

Vendar pa imam knjigico še vedno na polici v kuhinji in še vedno razmišljam, da bi nekaj receptov morala stalno uporabljati, saj so očiščeni vseh belih mok, sladkorjev in razno raznih drugih grehov. Pa še dobri so. Res!

Advertisements

12 responses to “90 dnevna ločevalna ima dobre recepte

 1. Mene pri teh raznoraznih dietah blazno moti, da moram povsem spremeniti način prehranjevanja, kar je včasih težko, ko ješ v službi. Poleg tega pa me zanima,katera dieta ti je pa bila najbolj všeč doslej? Aja, a pa boš napisala kak post o kakšnih posebnih vajah za zadnjico pa to:-)

 2. Zanimive so bile vse tiste, ki so prinesle rezultate. 🙂 Veš, v glavnem je vse stvar discipline pa četudi ješ pizze. Meni je bila vsaka dieta zanimiva le prvič. Lahko sem jo terala dolgo in dosegala uspehe, vendar ko sem popustila in se čez nekaj časa spet zredila in razmišljala, da bi ponovila isto stvar, me ni več zanimalo ..nisem našla dovolj motiva. Mi je pa 90-dnevna zanimiva zaradi raznolikosti hrane.

 3. Bolj kot neke dieta in razne metode, se splača spremeniti način življenja in vanj vključiti gibanje, skratka povečati telesne aktivnosti, to mnogo bolj pomaga… le da traja nekaj več časa, je pa mnogo bolj telesu prijazno in izgubljeni kilogrami se ne vrnejo več… moja 2 centa no.

 4. Jest sm jo sprobala, pa ni nč pumagav. Ma pa moj mož bolš recept.

  Ješ čist normaln, provzaprov celo preveč. Je pa vsa čist brez cukra in maščobe.

  En recept:

  Pičanc (prsa) brez kože, pečena na teflonu na vod.

  Zravn pa zelena, kurejne, melancane, čist mav karfjole, in paprika, vse skupi kuhan u pari (u posebni kastroli, kjer je spodi voda, gor na rešetki pa pukrita zelenava. Kastrolo so včash prudajal u Intersparu).

  Pa velik suvate, s čist mav olivnga ola.

 5. Usperna, ni nobenega problema, četudi komentiraš starejše prispevke, da tega ne bi videla. Najprej dobim po mailu obvestilo, če to preskočim pa me na komentarje opozori seznam na robu prve strani.

  Piščanec pečen na teflonu na VODI?
  Jaz sem nekaj podobnega tudi že počela, le da sem pišanca najprej pokuhala, nato pa teflonko rahlo, rahlo naoljila z olivnim oljem …k vragu to pa res ne more škoditi 😉 …. in ga še popekla.
  Super za jest in najbrž tudi za hujšat, ampak kaj, ko me piščanci nikoli niso osrečevali in sem še ves dan razmišljala, kakšna revica sem, ker sem morala tisto kuro glodati in kdaj si bom že lahko privoščila nekaj, kar mi bolj sede. 🙂
  Korenja ne maram pa itak pravijo, da je med zelenjavo najmanj dober pri hujšanju. Zakaj pa čist MAV karfjole?
  Sicer pa kuhane zelenjave tud ne, hvala. Mora biti popečena zame. To delam pogosto in na teflonko namečem vse živo …kar najdem v hladilniku in je dobro.
  In moj je tudi shujšal na ta način, je suh ko glista, jaz pa ne …ne ŠE 😉

 6. Ni čudn, d teb ne nuca. Vse delaš glih narobe. Nikol ne smeš narprej skuhat, pol pa pupeč, in to celo z olam!!

  Ohka ješ tud kojnsko al pa guvejo pečenko. Narprej jo čist mal s čist mal ola zažgi z vsake strani, pol pa dulij dva deci vode in na minimalnem ognu cvari eno uro. Preden daš na talar, morš vse tist, kar se je natekl, zlit u WC al pa vudovod. Zravn pa KUHAN olupln krumpir u kosh, kurejne, čist mal karfjole, bučke, melancane, gumole ud zelene, ohka tud repo in kumare (sam te ti pukvarjo okus – nč hudga, boš majn pujedla).

  Osnovno pa: ne uporablaj pečice. Use peči na rinku, najbolš na električnm.

  Pa velik suvate! Sadje pa ta nar ta bolš, č ga zmiksaš u en džus!

 7. Skor b puzabva:
  Suvata je ta nartabolša z jogurtam. Kalci ne sme majnkat, de ne fašeš osteoporoze.

 8. Sam povej mi: zakaj sam MAL karfjole? A če jo je VELIK, potem zadeva propade?
  In tole tvoje se mora najbrž že vnaprej narezat, ker pol ne vem, če se sploh še vilco da not vtaknt?

 9. Kr men verjem! Če daš velik karfjole (brez teorije, iz izkušne) nč ne nuca. Kile gor!

  Zelenava pa mora bit narezana na take kose, de jh ohka naekat u usta deneš. Meso pa mora bit u kosu, de pol uživaš , k ga na talarju režeš.

 10. Pingback: Decembra pa res ne bomo hujšali! « Hujšanje s Sašo

 11. Pingback: 90, 30, 60 ali 120 dnevna ločevalna dieta « Hujšanje s Sašo

 12. zanima me kje naj dobim dito se pravi ločevalno nadljnih devedeset dni hvala

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s