Vale je pisala, da poje veliko, ko nima energije …. tudi pri meni je tako. Bolj ko sem down z energijo, več hrane spravim vase. Tokrat nisem bila ravno v takšni situaciji, vendar pa me takšni projekti, ko sem cele dneve od doma, ko nimam ustaljenega urnika, ko sem cel dan “delavna” in ko večino časa stojim ob strani v pripravljenosti, ko bo potrebno vskočiti, takrat jem, jem in jem.
In sploh, če sem ves dan v hotelu, kjer je hrana na razpolago, kjer je hrane ogromno, kjer so vsi obroki samopostrežni in kjer je vse kar vzameš na krožnik odlično.
Oh ti samopostrežni bari s solato ali celo s čim bolj redilnim!
V takem primeru vzamem iz vsake posode po eno (samo!) meso in ga skrbno očistim omake. Od solate vzamem en krožnik kumar in en krožnik francoske. Kumare polijem z bučnim oljem (tri kapljice). Tortam pa se na daleč umaknem, ker si nočem pokvariti okusa po bučnem olju.
Ma, saj včasih, ko se ogneš direktnim nesramnostim, znaš biti celo duhovit/a …